Hej!

Jag överlevde inträdesförhöret och prepkursen och har börjat lära mig att slappna av ochha fritid igen. I’m back in bloggosfären!

Det senate året har jag nte varit speciellt aktiv med bloggnadet, i alla fall under våren. Men u e de sommar och skolfritt i juni och jag tänker bara njuuuuta! De första dagarna som skolfri gick sådär, har inte haft fritid på gudvetnär, men rätt snabbt vande man sig vid att man inte har brottom någonstans igen och jag känner mig faktiskt rätt harmonisk och lugn i själen.

Prepkursen var definitvt värt pengarna. Jag lärde mig massor, men somjag nog visste innan slulle jag ha haft mera nytta av den m jag varit ännu mer påläst. Men jag är nöjd! Krev nteädesprovet till medicinska i Åbo för knappa två veckor sedan och får resultaten den 28:e. Mina förhoppningar är inte stora, men en ärfarenhet rikare är jag i vilket fall som helst. I höst väntar höjning av studenten i modersmål och biologi som jag anmält mig till för någon vecka tillbaka. På våren tänkte jag skriva kemi i studenten. I juli tänker jag bröja läsa på allvar igen, och mina förväntningar är höga. Knske inte så höga för modersmålet som för de andra, men defintivt bättre än det B jag skrev 2007. I biologi och kemi strävar jag nog efter full pott, annars blir jag nog besviken. På hösten ska jag också börja läsa och tenta bort lång matematik på aftis, i hopp om att så fort som möjlgt få ihopskrapat tillräckligt med matematikkurser för att få behörighet att söka till Umeå Universitets läkarpogram.
Jobbet fortsätter i samma stil kommande år (om jag nu mot förmodan inte kommer in till Åbo), jag kommer att jobba 1-2 dagar per vecka och Ivar fortsätter på samma dagis 2-3 dagari veckan medan Malte förblir hemma. Då jag jobbar eller är i skolan sköts han av fammo/ moffa och Dennis.
Men oj så roligt det vore att komma in på läkarlinjen nu! Orka liksom studera fysik och matte bara för att komma inpå utbildnigen.. Fast å andra sidan blir man ju nog klokare av det också, men skulle nog föredra att studera medicin på heltid hellre 😉

20130605-223220.jpg

Annars har vi njutit av den ljuva sommarvärmen fullt ut på sistone! Aldrig någonsin har en maj månad varit såhär varm! Otaliga strandhäng och utemiddagar redan! Hur fantastisk kommer denna sommar att bli! Can’t wait!

Annonser

3 thoughts on “Hej!

  1. hej! jag är en abi som ska söka in på medi nästa år, och undrar hur det gick att studera på prep kursen i seinäjoki, hur var det att läsa på ett annat språk? blanade du bort termerna på svenskaoch finska eller gick det helt bra?fick du skriva stimulerande proven på svenska under prepkursen eller skrev du proven på finska? har själv funderat på den eller eventuellt en i borgå men har lägenhet i Vasa enda till maj..

    • Hej! Jag tyckte det gick helt okej att gå prepkusen på finska även om jag gått all skola och haft allt material på svenska. Men då är jag ju tvåspråkig också. I fysik o krmi var det ju ingen stor skillnad med vilket språk man använder, samma fenomen för det 😉 I kemin var det ibland vissa grundämnen och sen några vanliga lösningar som typ namn på olika syror som satt käppar i hjulen mellan varven, men ite helt oöverkomligt! Själva simulerade provet skrev jag på fiska, som alla andra. Däremot va dom så pass förstående att jag fick extra tillåtelse att svara på svenska om jag ibte hittade orden på finska. Tex var det i provet att man skulle namnge olika delar av hjärnan, såna saker som man pluggat in på svenska är nog svårt att mitt i allt lära sig alla på finska. Själva inträdesprovet skrev jag sedan på svenska.

      Prepkursen var bra, men jag skulle själv ha haft mera nytta av den om jag gått alla kurser och haft en ännu lite starkare grund att bygga på. Men det visste jag, och valde att gå den i alla fall! Prepkursmaterial löns att köpa begagnat skulle jag säga och skippa prepkursen, om du inte har en massa extra pengar att röra dig med. För vet du, vi är några som söker till medi härifrån vasa, och jag antar ju att jag inte kommer in ännu i år, och vi har kommit överens med vår fysik-kemi lärare på aftis att hålla lite privat prepkurs åt oss (mot ersättning förståss) under nästa läsår. Häng på du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s