Busy busy

Orsaken till att jag inte bloggar så ofta nu för tiden är studierna. Att ha två små barn och samtidigt studera, jobba och sköta hem och barn är inte det lättaste attfå att gå ihop, men det går. Stressar så onödigt mycke över tidsbristen, att inte ha tid att läsa läxorna till exempel, vissa dagar är jag en tickande bomb som kan smälla av av minsta lilla känns det som.

Tror inte jag har berättat hur det går med studierna för er läsare här på bloggen så tänkte hålla er lite uppdaterade, om någon själ skulle vara intresserad.

Sedan hösten har jag gått 12 kurser på aftonläroverket, fysik, kemi, matte och biologi. Några till har jag läst och pluggat på egenhand. Är fasligt stolt över mig själv och min självdisciplin må jag säga. De flesta av kurserna har jag fått toppvitsord i och det känns skönt, på bara ett år har min kunskap inom dessa områden ökat något radikalt! Inträdesprovet till medicinska ser inte ut som hebreiska mera, vilket det gjorde för ett år sedan då tanken att bli läkare slog mig för första gången.

I januari anmälde jag mig till en prep-kurs som börjar om 1,5 vecka. Det är Eximias prepkurs till medicinska, kvällskurs som kommer att hållas alla vardagskvällar i 6 veckor framåt (plus nån helg) i Seinäjoki. Blir att sitta 2 timmar i bil så gott som varje dag. Tyvärr var Seinäjoki närmaste av alla tiotals motsvarande kurser som ordnas i landet.
Lite smårädd är jag för kursstarten, även om jag längtar tills kursstart på samma gång. Kursen går nämligen på finska, och även om min finska är rätt stark, har jag ju alltid läst allt på svenska och tanken på att mitt i allt ha hela terminologin på ett annat språk får mig att börja kallsvettas. Att gå kursen på svenska var inget alternativ i och med att det ordnas endast 2 såna i hela landet. Båda i huvudstadsregionen.

20130315-204313.jpg

Det här är min sysselsättning för 1,5 vecka framåt. Om inte det skulle räcka att räkna igenom två sånahär böcker har vi provvecka på aftis på samma gång kursen startar…

Skyll dig själv kan man ju kanske säga…

Annonser

1 thought on “Busy busy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s