Gott nytt år

Julen for förbi i rasande fart. Huset var fullt av härliga typer och jag och Dennis var förkylda. Pojkarna gillade julen, det var även första julen som Ivar förstod sig på jultomten. Ännu pratas det typ enbart om jultomtar. Renar pratas det också aktivt om, efter att vi på mellandagarna besökte en renfarm i Lappland.

Pojkarna fick alldeles för många paket. Det blev liksom lite tråkigt till slut, det fanns inte energi att öppna alla för de ville ju leka med presenterna de redan hunnit öppna! De fick bland annat lite duplo, tågbana, kläder, äkta handgjorda rävskinnsmössor ( som dock var för små…) och av oss föräldrar en minifyrhjuling som vi tänkt ta till skären i sommar. Kan berätta att den är ganska pop!

Vi föräldrar fick ett matbord som min egen pappa snickrat åt oss det gågna året och Dennis pappa målat. Dessutom ett löfte om städhjälp varannan vecka i ett år! Galet bra julklappar i år! Åt varann köpte vi inga presenter i år, vi har tillräckligt med utgifter på kommande.

20130103-123134.jpg

20130103-123143.jpg

På julannandag styrdevi kosan mot Kokkola och min mormor. För första gången på månader sov pojkarna ända till halv nio, och från och med nu skulle deras mornar förbli såna. I alla fall i en vecka till. Ni kanske förstår att jag njutit som en tok!
Vid gammelmormor åt vi julmat och umgicks en stund, men sen var det dags att forsätta färden mot Pyhä. Framme var vi klockan 22 och stugan var kall och sängarna obäddade. Pojkarna hade uppfört sig exemplariskt och iPaden är nog en räddare under långa bilfärder. Vi eldade och kröp i säng först 23.30. Må hända att det var första gången som våra gossebarn varit uppe så sent.

20130103-123725.jpg

Dagarna härefter gjorde vi inte mycke. Vi slöade och slappade. Sov mycke, tog dagen som den kom. Åkte pulka, gick till backen på en varm kakao, åkte för att titta på renar och huskyn. En dag besökte vi en badanläggning och bastade såväl morgon som kväll. Jag öppnade inte en gång skolböckerna. En riktig semester vill säga! Alla njöt. Barnen var snälla och harmoniska, inge gnäll, eller i alla fall inte lika mycke. Pojkarna sov i samma rum, de har de inte gjort mer än en gång tidigare. Nattningen var lite knepig, måste natta den yngre först och senare den äldre, men nätterna gick bra.

Den sista december packade vi bilen och åkte 170 km vidare till Ruka. Där stannade vi för att fira nyårsafton tillsammans med goda vänner. Pulkaåkning på dan. Raketskjutning på kvällen (fast vi sköt bara tre, barnen blev så rädda så vi måste sluta). Efter att barnen somnat blev det nyårsmiddag för oss vuxna. Lite raketer och skumpa på tolvslaget, men innan klockan slog ett hade nog även den sista av oss somnat. Tur det, eftersom våra pojkar höll låda i 2,5 timme senare på natten och ville absolut inte sova. Great.

Nyårslöften blev det väl inte destu mera. Ett hälsosammare liv strävar vi ju efter hela tiden, men det kan man alltid skärpa sig med. Motionera ska jag börja göra och så skall jag fokusera på studierna fram tills slutet på maj riktigt ordentligt. Vad som händer efter det får vi se.

Annonser

2 thoughts on “Gott nytt år

 1. Jag förstår att det kan vara jobbigt när de får sådär för mycket presenter, är rädd att Lillbönan om allt blir som jag hoppas överröses med julklappar redan nästa jul, men jag tror vi kommer börja gå ut med mer och mer seriöst att vi inte vill fira sådana konsumtionshysteri jular som i alla fall min del av släkten är vana vid. Jag vill bara ha hållbara, gärna begagnade gåvor, med en tanke bakom inte bara något för att. =)

  Vilken underbar julklapp att få en städning varannan torsdag, jag tror jag ska önska mig en sådan födelsedagspresent i mars eftersom att barnet i magen är beräknad att komma i April och det säkert kan vara skönt att få lite hjälp med städning då och då, så kan jag ta en promenad istället, om det nu inte blir så att vi båda kommer vara hemma tillsammans med Lillbönan hela tiden, då får ju sambon och jag köra varannan vecka, men det är tråkigare! 😛 haha.

  I vilken del av landet bor ni, om ni bor i Sverige, eller var bor ni, tänkte det lät som att det var rejält norr med tanke på att ni tittat på renar! =)

  • Årets presnter var suveräna! Faktiskt, så gott som allt var en fullträff! Barnen däremot fick ju både mer och mindre nödvändiga saker 😉

   Vi bor i Finland, i Korsholm. Här på västkusten brevid Vasa. Till Lappland åkte vi under jullovet en sväng, svärisarna har en stuga där. Skönt att semestra bara familjen ibland och komma bort en stund. Det behövs verkligen, både för stora och små. Det märkte vi också nu.

   Begagnade gåvor tycker jag att folk borde börja köpa mer och mer! Själv ser jag gärna att vi får begagnat till present. Dock är det nog sällan som jag själv ens köper begagnat åt nn som gåva, på nåt vänster täcks jag inte.. Som att det vore nåt sämre.. Konstiga tanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s