Hänt hos oss

Den senaste veckan har gått förbi i all hast. Stora beslut och större köp har gjorts, det har jobbats och studerats även om det funnits tid för kalas mitt i det hela.

I onsdags fick vi veta att Ivar beviljats heldagsplats på dagis frånoch med december. Han kommer att fortsätta samma antal dagar, dvs 13 dagar i månaden på samma avdelning, men dagarna får bli lite längre. Det har varit lite knepigt att hämta honom efter en dagisdag, mest kanske pga av att hämtningen sker strax efter vilan, just när han kommit in i lekandet igen. Grymma protester var ch varannan gång. En annan sak som krånglar till det är att jag oftast får väcka lillebror som sover sin dagssömn just då så att vi skall hinna hämta Ivar från dagis innan hans tid 5 h per dag är slut. Tror det vore bättre att han skulle få bli hämtad lite senare på efetrmiddagen, när han fått leka av sig lite utomhus först. Han älskar ju dagis så jag tror inte våra beslut krånglar till nåt. Snarare tvärtom!

I torsdags sade jag upp mig från jobbet. Branchen har aldrig kännts som ”min” för det första och för det andra är jag så less på att tempot och kraven bara ökar, medan lönen för mödan stampar kvar på samma skitnivå. Nåt jag funderat på en längre tid var det, men nu var det så att jag fått ett bättre erbjudande som jag inte kan låta gå förbi. Bättre arbetstider och bättre lön.
Jag byter alltså helt branch, kommer att bli kontorsrotta på ett mindre företag i närheten. Inte är kontorsjobb något som jag brinner för precis, men jag räknar med att få börja skola inom några år och nåt måste jag ju göra under tiden! Malte kommer inte att få dagvårdsplats, utan jag jobbar de fjuttiga timmar jag behöver då han får barnvakt. Jag kan även jobba kvällar och helger i fall att det vissa veckor krånglar sig med skötare under kontorstid, men rätt långt räknar jag med att moffa och fammo kan ställa upp. Dessutom sover ju Malte rätt långa dagssömner, så att jbba under hans sovtider funkar också om det krisar sig.

Fredag och lördag kväll jobbade jag. Lördagen var from hell rent utsagt. Arbetsdagen började med att jag fick punktering och saknade reservdäck. Jobbade till 03 på natten och fick ställa mig i taxikön bland alla mindre nyktra ortsbor för att slippa hem till min hästens men nybäddade lakan. Sen var det ju till på köpet ytterligare en regnig dag. Nåja, väl hemma fick jag ju inte sömn, och just som jag efter 1 timmes kämpande började slumra till vaknade skrikpellen och skrek i en timme. Då var jag så trött och less på småbarnsliv så jag kunde ha steriliserat mig utan att blinka!
Klockan nio tyckte Dennis och pojkarna att sovit tillräckligt och kom och hoppade i sängen. Jag bönade och bad om att få sova en timme till. Det fick jag lyckligtvis. Sen var det inga ursäkter. Klockan tio steg jag upp, mina fötter var svullna och bara värkte av gårdagens spring i restaurangsal med dåliga arbetsskor på gammal svettig heltäckningsmatta. Jag vred igång ugnen och tog fram diverse ingredienser ur kylen. Öppnade kokboken.
Städade, bakade, gick i duschen och smetade på lite mascara. Klockan tolv kommer gamlafammo, gamlamommo och -moffa, alla med sina respektive. Strax därefter min mor och far. Det blev försenat ettårskalas för lillplutten och jag drack kaffe. Mycke kaffe.
Sen kastades ungarna ut i varsin vagn för lite vila, jag fortsatte med mitt bakande.

Klockan tre kom alla våra närmaste vänner med ungar. Det var fullt ös, ungarna överröstade varandra en efter en, de sprang rally med dockvagnar, mopeder och läragåkärror. Härregud vilket liv det var när man för en bråkdelssekund stannade upp för att lyssna. Som tur har man blivit lite av en expert på att blocka ut såna ljud. Malte blåste ut ljusen på sin förata tårta och han smakade också på en sådan för första gången. Yttepyttelite bara.

Följande natt var vi nog möra som få, både stora och små. Malte drog rekordnatt, sov hela natten i egen säng utan att man behövde gå in alls! Det har hänt sig exakt en gång tidigare, det var natten mellan fredag och lördag samma helg. Natten tills idag (tisdag) gjorde han det igen! Och det är sååååå skönt att sova! Räknade att jag inte sovit mer än 6 h i sträck utan några uppvak på 14 månader. Började vara på tiden!

Idag hade jag barnfritt på dagen. Ivar på dagis och Malte hos moffa. Malte är snorig. Ivar kanske lite också.
Lene och jag hade träff vid Boutiqe Beauty och jag hittade den mest fanastiska brudklänning man kan önska sig! Den var nte alls sån jaghade tänkt mig. Hade visualiserat mig en enkel lätt brudklänning lite i stil med typ Grekiska gudinnekläder. Get it? Men denna. Den är värkligen något annat! Ojoj. Finner inga ord! Så otroligt perfekt! Tur är det inte mer än 4 månader till dagen D, annars skulle jag knappast klara av att hålla den undangömd och hålla mig från att inte visa den åt min blivande man!

Ja, vad annat? Fick fina vitsord i fysik och kemikurserna från förra perioden men tampas just nu med de nya kurserna. Det är för jävligt att läsa på distans! Det tar så mycke längre när man utifrån läroboken skall klara av att få en uppfattning om hur man räknar än om någon förklarar problemen för en. Men å andra sidan, jag hoppas man kommer ihåg problemlösningarna längre när man faktiskt gått till grund och botten med minsta lilla sak!

Nu tar jag natt!

Annonser

4 thoughts on “Hänt hos oss

  1. Oj oj va myki som händer hos er!
    Att du shoppa brudklänning på BB kunde jag då inte tänka mej men ojjjjjj va nyfiken jag blir.
    Krami o försöker skypa imorg. (onsdag) Kiva för Ivar med hela dagen, det tror jag e ett bra beslut!

    • Jo, jag hade mest tänkt kolla in lite olika modeller och sedan syupp en enkel klänning i thailand. Men nu råkade det finnas en klänning som var så perfekt att den inte kunde få hänga kvar i butiken 🙂 Jag är jätte nöjd med mitt val, även om det överskred budgeten lite 😉 Men. Man gifter ju sig bara en gång (är det ju tänkt i alla fall )!

    • Jo full rulle. Minst sagt. Hinner inte ens blogga om allt som händer. Skulle ju så gärna ta del avså många anda projekt, tex ekoringen, men men.. Får nog skjuta fram det ännu en stund. Var sak har sin tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s