Lugnet

Jag måste nog erkänna att jag tycker det är så fantastiskt lyxigt och härligt dessa förmiddagarmed bara en ettåring!

Ivar har ju som sagt tre halvdagar i veckan dagis, vilket allt som oftast betyder att pappa för honom 8.30 när han åker på jobb pch jag hämtar efter dagssömnen (som han inte alltid sover) ca 13.30.

Det är så underbart skönt att kunna få ha denna lilla stund ensamtid med Malte. Det är så lungt och harmoniskt här hemma dessa förmiddagar och vi får ofta massor uträttat. Jag brukar ibland släpa med honom till stan och så gör vi sånt som man inte kan med två barn, besöker banker och sånt. Ibland åker vi för att storhandla och ibland chillar vi bara. Idag chillade vi morgonen och sen åkte vi för att handla mat.

Malte somnade i bilen på väg hem och jag fick äta min lunch i absolut tystnad. Fabulous!

Nu skall jag plocka fram läroböckerna och koka mig en riktigt god kaffe och smälla i mig en sockergris. Ja, ibland får man släppa på tyglarna lite. Ikväll kallar jobbet.

Annonser

4 thoughts on “Lugnet

  1. Är nog skönt att få dessa andrum. Tyvärr blir det nog så att man städar och plockar då gossarna har sina dagisdagar. Men snart kräver nog Lusman mera närvaro, än här han nöjd att sitta i sittern och följa med /sova.

    • Jo, så är det ju. Man måste ju passa på att göra sånt som man inte hinner när de äldre är hemma. Ganska skönt det också, svårt att slappa då man ser så mycke som är ogjort och råddigt runt om sig dessutom! För mig går min ”lediga” tid oftast åt skolarbeten nu för tiden, men det gör ingenting, bara roligt att få göra nåt ”eget” emellanåt 😉

  2. Vår rutin men minstingen då mellansonen har klubbdag, 2 1/2 timmar, två gånger i veckan är att sova dagssömn tillsammans. Får se hur länge han ännu går med på att sova. Tycker det är det viktigaste och fiffigaste jag kan göra- sova. 🙂

    • Ja, det vore inte så dumt att försöka få sömnkontot (som ligger nånstans på -4000 timmar) lite ens återställt.. Jag har bara inte ro, vill ju inte sova bort den lilla tid jag har om dygnet för att göra nåt vettigt… Fast man borde ju! Duktigt av dig som lyssnar till din kropp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s