Ivar han blir större också

20120921-092617.jpg

Vår älskade förstfödda han blir större han med. Idag är han hela 2 år 7 månader. Han har nu varit dagisbarn i tre veckor och det kunde knappast ha gått bättre. Han stortrivs och det är jätte roligt!

Vi fick tid till talterapeut 10 oktober. Han pratar nämligen inte så man förstår nåt än. Lägger inte ihop de enstaka ord han kan alls. Pratet är säkert försenat på grund av att han lär sig två språk, och något galet sen är han ju inte än. Det är bara det att han har så mycke på hjärtat och vi förstår inte. Han är ju så pass stor att han förstår att vi inte förstår vad han säger och blir arg, ledsen och slutligen bara tyst. Så om vi kan hjälpa, gör vi det gärna med talterapin.

Han är i en väldigt aktiv period just nu. Middagsvilan håller på att falla bort, vissa dagar klarar han sig fint utan, medan andra är en pina om han inte sover. Blir han trött får han sova, men vi försöker numera sträva efter att han inte gör det. Kvällsnattningen blir så galet utdragen ifall han sover mer än han borde.
Han som annars sovit så gott om nätterna, har de senaste månaderna börjat vakna flera gånger om natten. Han får inte tag i sömnen igen verkar det som. Nog trött och blundar, men ligger sedan och vrider och vänder sig, suckar och stönar och till sist gråta. I natthar han varit vaken 2 timmar, och somnade slutligen i stora sängen. Själv funderar man hur i hela fridens namn man skall orka när man sovit 4,5 timme i natt sammanlagt. För morgon var det ju redan 6.20! Idag får han nog sova dagssvila.

Hans favoritfärg är gul. Allt är gult och ska vara gult. Angrybirds är pop och allt skall redogöras vem som har köpt vad och när. Om inte nåt finns ska det köpas. Att köpa grejer är just nu inne. Att leka doktor är roligt, hästar och små djurfigurer är roliga. En docka har han som han kuskar runt i dockvagn här hemma, vyssjar och pottar. Men den ska sova nere. Det är ett väldans skrik ifall att ”bejbin” råkar befinna sig på övre våningen vid läggdags.

Han äter helt rätt duktigt och är fortfarande lite av en gurmand. Han har inge brottom med maten, njuter in i det sista. Pasta och fisk är godast, smoothien är omtyckta, likaså risgrynsgröt. Mjölk är fortfarande en favorit, men hemma bjuds ris- eller havremjölk som han också hellre dricker. Otroligt duktiga är båda våra gossar med frukt och grönsaker!

Alla mjölktänder har han i munnen och duktig är han att borsta dem. Tuggummi är viktigt efter maten. Och det ska förståss vara gult.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s