Malte som ett åring då?

20120828-070006.jpg

Han som var så lugn och harmonisk som baby är allt annat nu idagens läge. Tålmodigare än de flesta, men långt ifrån det han var ett halft åt tillbaka.
Han är inte blyg och han tar för sig när han ser nåt han vill ha.

Han går inte själv än, men det är nog inte långt ifrån. Han har nu senaste dagarna nämligen börjat glömma bort att hålla i sig när han går längs möbler, vilket han nog varit hemskt noga med tidigare. Han äter för det mesta duktigt, all mat funkar. Om det finns en maträtt som han vägrar är det ägg, i alla dess former. Så har det varit ända sen han var kring halvåret tills nu. Inge ändring i den saken. Favvomat kan jag faktiskt inte säga fast tomat och mango är nog på topplistan.

Åtta tänder har gossen, och dem vårdar han gärna grundligt och länge med tandborsten. Varje gång den plockas fram lyser han som solen. Varje gång den plockas bort är det världens undergång.

Nappen lämnade han bort vid åtta månader och det har funkat ypperligt. Han. sover numera en gång per dag, ca 2-4 timmar och oftast ute i vagnen. Nattetid sover han i eget rum. Somnar oftast fint om kvällen, numera vill han gärna också somna i sängen med en hand som pajar på huvudet. Tidigare ville han endast somna i famnen, men gjorde det väldigt snabbt och smidigt. Nästa steg är väl att låta honom lära sig somna själv om kvällen.
Under nattens gång vaknar han fortfarande massor. Det var bättre redan ett tag, då han kunde klara sig med ett uppvak med liten vattenslurk mot morgonsidan, men av någon orsak sket det sig nånstans på vägen igen. Nåja, tre nätter har han nu varit helt utan mat och utan tiss. Det är egentligen den senare som han suktar efter om natten. Mjölk ur flaska vill han inte ha under natten. Tolkar det som om han nog inte är hungrig.

Förutom kvälls- och morgonamningarna, ammar vi också dagtid fortfarande vid sidan om vanliga maten. Vissa dagar dricker han komjölk, vissa havremjölk och ibland rismjölk. Kaikki käy liksom!
Jag är by the way så himla glad att amningen faktiskt funkat såhär fint efter kämpadet med amningen med Ivar! Det är ju såhär jag ville ha det redan första gången!

Samtidigt som det är lite sorgligt att min lilla baby onte är baby mera, är det egentligen rätt skönt att även han växer och blir stor. Det är ju nog ganska tufft med två små, med ganska liten åldersskillnad. Även om jag aldrig kännt att jag varit på bristningsgränsen än, så lättar det lite hela tiden.
Som en bekant som också har barnen tätt, uttryckte sig häromveckan – ” klarar man de första 1,5 åren som tvåbarns förälder så klarar man allt!”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s