Villaavslutning 2012

Det blev en lugn villaavslutning även i år. Ivar åkte med fammo och faffa till skären i fredags och jag och Malte har haft en lugn helg hemma. Dennis var och hejade på sin vän på roadracintävlingar i Virtasalmi och kom hem i natt.

Det har varit helt underbart att få ge all uppmärksamhet åt vår minsting för en gångs skull. En tvååring har så mycke schå hela tiden, så automatiskt är det på denna som man sätter största delen av sin energi då man har båda hemma. Den mindre hamnar så lätt i skymundan, även om man försöker sitt bästa att uppmärksamma båda.

Lite ändring i dagsrutinerna kommer vi att få inom snar framtid då Ivar 2,5 år kommer att börja dagis. Vi fick en halvdagsplats i singsby och han kommer antagligen att delta i verksamheten 13 dagar i månaden, dvs cirka 3 dagar i veckan och halvdag som sagt. Jag tror det kommer att göra gott för honom, både för den språkliga- och för den sociala utväcklingen. Han trivs så bra med andra barn och kräver så massor med aktivitet. Jag och brorsan vill inte riktigt räcka till mera. Hoppas på succé och inte flopp.

Malte i sin tur har någon livskris big time. Separationsångest eller vad man nu vill kalla det. Bara famnen duger. Bara mamma duger. Bara bröstet duger. Sover inte på natten utan helst bara på dan.
Men samtidigit är han så förvirrad och vet inte alls vad han vill. Äter dåligt dessutom. Puh!
Nå, av erfarehet vet jag att det är en kort stund. Snart minns man inte denna fas mera.

Men gud så skönt det har varit med bara ett barn. Man kan ju göra vad som helst! Riktigt befriande ju! Har varit på loppis, ute på stan, ätit på restaurang och shoppat inredning. Ätit gott hos mamma och pappa. Gjort lite skoluppgifter har jag ju också hunnit med.
Samtidigt har jag så drygt efter min förstfödde som aldrig varit ifrån mig såhär länge. Tredje natten för honom ute på villan med farföräldrarna. Please kom hem snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s