Ungar och knackkorv

Köper sällan hem knackkorv. Jag tycker det är äckligt. Restpartiklar och stärkelse. Kött och skinn från djur som man inte kan använda till något annat. Lägg lite konserveringsmedel och aromämnen och tadaa en produkt som lovprisas av barn.

Hur kan det sen komma sig, att alla barn älskar knackkorv? Finns det nåt barn som INTE tycker om knaku?

Annonser

5 thoughts on “Ungar och knackkorv

 1. Jag tycker inte själv om knackorv, får spykänsla i halsen av det (likaså av grillkorv, men korvsoppa går bra). Men så köpte mamma sånt åt sig till stugan och Arthur tyckte så mycket om det. Så sen när hunden fick det i sin mat blev Arthur så jättelessen när han inte fick det så nästa dag köpte jag också ett paket åt honom. Som tur var han nöjd efter 2 korvar, tycker själv som du att det bara är äckligt.
  Tycker också att leverpastej är äckligt som produkt, men själv tycker jag om smaken massor. Det gör inte mina barn så det har vi inte heller så ofta.

  • Det var Ivar som plockade ner knackkorv i kundvagnen då vi var till butiken, annars skulle det nog inte ha åkt hem med oss… Har vi knackkorv hemma, äter han BARA knackorv. Usch vad äckligt.
   Själv tycker jag om smaken i levrpastej också, men äcklas lite av det också, precis som du! Men man äter ju inte lika stora mängder av det som man gör avknackkorv tröstar jag mig med 🙂

   • Men nog är leverkorv bättre nu när jag funderat på det här ett tag. Leverkorv innehåller inte en massa rester, mest kött o lever. Det är till hälften köttprodukt i alla fall, gemförtmed knackkorv som innehåller 11% kött och djurvävnad…

 2. Tipsar om Snellmans knackkorv. Den har vi alltid om vi har knackkorv. Moa tyckte ju inte om knackorv tills hon var typ 2, men nu äter hon det, tycker om att doppa i ketchup.. Men iallafall så finns det Snellmans knackorv som har skinn och inte så mycket skit i sej.

  Ingredienser
  Finländskt griskött (72 %), vatten, finländskt nötkött (6 %), salt (1,9 %), späck, glukos, stabiliseringsmedel (E450, E451), socker, kryddor (svart- och vitpeppar), aromer (paprika, chili, koriander, muskotnöt), antioxidationsmedel (E315), konserveringsmedel (E250).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s