Så fantastiskt skönt

20120713-125342.jpg

I fyra dagar har mina båda gossar sovit dagsvila samtidigt. Dethar varit helt fantastiskt lyxigt att få vara i fred åtminstone 1,5 time mitt på dagen, utan ungar som ska ha nåt eller annars bara hänger i byxbenet. Käka choko, dricka kaffe, surfa på nätet eller att röja i råddet helt i fred. För varje dag som går märker man hur det lättar lite. Utöver dagssömnen som infaller samtidigt för båda, börjar pojkarna mer och mer underhålla varann. Ivar som varit hemskt dålig på att leka har plötsligt välsignats med massa fantasi och kan numera sitta och leka med leksaker! Lillebror han hänger med i lekarna, vilket inte alltid uppskattas sådär riktigt mycke. Men så ska det väl va med småsyskon!?

Snart är det dock slut på slappandet, för om exakt en månad börjar studielivet och strax efter det jobblivet. Kommer alltså att fortsätta jobba på min gamla arbetsplats, 18 timmar i veckan med betoning på helger från och med 1:a september. Tre kurser ska jag gå från och med 13:e augusti vid aftonläroverket i stan, en biologi (som jag nog gått för länge sen i gymnasiet), en kemi och en fysik. Två av dessa är kvällskurser med närvaroplikt, medan en läses som distansstudie. Innan våren har jag inprickat 17 kurser. Det lär bli en sjuhelsikes bråd vinter. Men jag har sån grym studiemotivation, och det är tur det!
Och fattar ni hur mycke lättare det kommer att vara att läsa med pojkarna hemma om dagarna ifall de fortsätter att vil samtidigt? Helt fantastiskt! Blir nog bra dethär.

Annonser

2 thoughts on “Så fantastiskt skönt

  1. Håller med dig, det är så fantastiskt skönt de där två timmarna på dagen när båda flickorna sover och man kan göra precis vad man vill. Och lycka till med studierna, jag vet att det inte blir någon dans på rosor (studerade själv till speciallärare förra året) men om man har motivation så går det betydligt lättare!

    • Tack! Ja allt går om man bara har viljan. Det blir inte lätt, men jag är förberedd! Och fyy så jag njuter av de där timmarna mitt på dagen i min ensamhet. Kommer aldrig att kunna gå tillbaka till så som det var innan, när den ena vaknade alltid inom två minuter efter att den andra somnat. Det var ju helt galet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s