No niin

En regnig dag som denna har man väl inga andra ursäkter, så det är väl bara att blogga. Orsaken till den bristande motivationen är förståss det när man haft en längre tid uppehåll blir det så himla lååångt.

Ska försöka mig på i varje fall.

Midsommaren 2012. En fantastiskt rolig helg. Relativt lugn helg och otroligt vackert väder. Malte lärde sig att sova hela nätter och ploppade fram sin sjunde och åttonde tand. De övre framtänderna. Ivar hade fullt upp med sina vänner Julia och Kasper som också huserade på samma holme samma helg.

Eftersom det hade lovats helt urskit väder till följande vecka, bestämde jag, svärmor och mamma att dra till varmare länder. På tisdag morgon körde vi ner till Helsingfors flygfält och tog planet till Antalya. Därifrån en två timmars bilfärd österut mot Mahmutlar. Babyskydd åt Malte hade vi med oss men Ivar fick lov att sitta i en turkisk bilbarnstol. Bakåtvänt åkade har de ju inte hört om i det landet, glad att vi ens fick tag i en framåtvänd stol. Men herremingud så rädd jag var. Det var första gången han satt i en framåtvänd stol.

Väl framme var det redan kväll men det var ändå 30 grader. Flygresan hade gått riktigt bra. Dagarna fram tills lördag spenderade vi med Dennis moster med familj och annars hängde vi mest vi poolen. Till stranden åkte vi inte alls, den är inte speciellt barnvänlig.

Ivar han blev till en fisk under denna södernvistelse. Men den nästsista dagen byttes bassängvattnet och då tyckte han nog att det blev lite för kallt och han blev halft en landkrabba tillbaks. Fick dock en riktig påminnelse om att det faktiskt är viktigt att barnen är vana med vatten ifall man ska vistas i vatten. Även om barnpoolen var grund hände det sig att Ivar snubblade och på grund av han ändå inte är sååå van med simning fick han lite panik när huvudet var under vatten och mindes inte alls hur man tar sig upp tillbaka.
Saker som egentligen är helt självklara kan plötsligt bli väldigt svåra när man är i ovan miljö. Då har vi trots allt gått två babysimkurser, varit tre gånger till södern, badat på villan och i badkar samt även haft honom med på Maltes babysimtimmar!

Malte han lärde sig att gå längs möbler, sov duktigt om nätterna i resesäng och om dagarna ute i vagnen bredvid ossvid poolområdet. I skuggan förståss. Han är en riktig badanka, inte lika brydd i kallt badvatten som sin storebror.

Jag fick gå på Hamam ( turkiskt bad), manikyr och pedikyr. Helt ensam. Utan barn. Det var skönt!

20120709-140438.jpg

Sen vi kommt hem har vi haft ganska mycke på gång. Rännt runt halva Vasa, badat på vattenpark, försökt få hushållet att rulla och sprungit massa ärenden hela tiden känns det som. Där emellan har vi monterat ihop ett växthus och samtidigt försökt hinna njuta av denna fantastikska tid. Härliga ungar och underbara sommar. Som pricken på i, började pionerna blomma igår.

20120709-140955.jpg

Annonser

2 thoughts on “No niin

  1. och på tal om att sitta framåtvänd så såg jag för någon dag sen på prisma parkeringen att ett mindre barn i kaukalo sattes framåt vänd i bilen också. Finns det månne såna kaukalon nu också eller satt dom fast den helt från röven bara.. Jag måsta riktigt sitt å vänt i bilen och försöka si om de faktiskt va så och tyvärr tror jag det. huj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s