God morgon

20120606-091709.jpg

Vilken tur att denna gosse sover utan ett pip ända tills morgonen, varje natt. Det har han gjort sen han fyllde ett. Fast det var igen raritet långt innan den första födelsedagen heller.

Den minsta typen har nu i två nätter haft eget rum. Tanken är alltså att han skall börja sova bättre. Det går inte riktigt som tänkt det heller. Han måste ha någon inbyggd sensor, varje gång jag får tag i sömnen vaknar han. Så springer jag upp och pajar lite på ryggen tills han somnar om, går tillbaka till sängs och vågar inte somna med risk att han vaknar strax igen. Efter ett tag ger jag mig frihet att slumra till, och förståss, då vaknar han. Sådär håller vi på.
Så jag ger upp. Jag tar med honom till vår säng, där han får sova med oss resten av natten. Då sover han lungnare. Men kanske han sover lugnare för att jag oftast där vid 3-4 natten ger upp och ammar. I ett hopp om att ens få sova lite den natten. Morgon tycker han att vi ska ta klockan sex helst, fast brukar försöka mitt bästa att skjuta fram det, med varierande framgång. Jag har ju noll möjlighet att sova på dagen, även om jag är hemma.

Det är nog lite sådär att man börjar se framemot när pojkarna sen är 4 respektive 5 år gamla.

O ljuva småbarnsår.

20120606-093527.jpg

Annonser

2 thoughts on “God morgon

  1. Men det kan sen ändra så snabbt plötsligt och så glömmer man allt jobbiga. Har nu i några nätter bara gått upp en gång för att ge tutt åt Sander och så har han sovit hela natt i egen säng. För några veckor sen så fick vi stiga upp hur många gånger som helst och ta honom i famnen och vandra om i huset och aldrig att man fick honom tillbaka i egen säng på natten.
    Jag sluta nångång vid 10 månader med nattmjölk åt Sander men det höll i sig 5 nätter och sen var det bara så hemska nätter så han fick sin flaska och somna sött om. Men sen lite före 1 årsdagen (typ) så sluta han typ själv och det var inga problem mera. Så kanske er inte riktigt än är redo utan först efter nån vecka. Vem vet! Allt ändrar så snabbt.

  2. Kära Ivar o Malte, fammo o faffa e nu borta 1 v men sen ska vi ta i tu me spec. Maltes sovvanor….på skären..Kram fammo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s